Bingosystem

Även om de nummer som dras i bingo dras helt slumpmässigt, kan du använda dig av ett system när du spelar för att öka dina chanser att vinna. Det finns framför allt två system som går att applicera på bingo: Tippetts och Granvilles. Det är inte helt och hållet bevisat att de faktiskt ökar dina möjligheter att vinna eftersom numren dras slumpmässigt, men det skadar förstås inte i att testa dem och se vad de går för eftersom de heller inte minskar dina vinstmöjligheter.

Granvilles bingosystem

Det mest populära bingosystemet som används av spelare världen över är Granvilles system. Det skapades av en Joseph E. Granville – en ekonomiskribent från USA som främst var känd för att ta fram investeringsstrategier för börsmarknaden. Hans strategi används nu av marknadsanalytiker för att förutse förändringar på börsmarknaden.

Det många dock inte vet är att han också använde sina mattekunskaper till att klura ut hur oddsen i bingo kunde förbättras genom att spelaren väljer brickor med nummer som gör brickan symmetrisk.

Enligt Granville är det som avgör om en bricka är vinnande eller inte följande:

  • Brickan ska ha lika många höga nummer som låga.
  • Brickan ska ha lika många udda nummer som jämna.
  • Brickan ska ha lika många nummer som slutar på respektive slutsiffra (1-9).

Tippetts bingosystem

Den brittiska statistikern L. H. C. Tippett tog fram en väldigt enkel strategi för att öka vinstchanserna i bingo. Genom att analysera statistik och sannolikheten för de olika numren att dras kom han fram till en teori som går ut på att du ska välja nummer som ligger nära 38 när du spelar 75-bollarsbingo.

För att använda Tippetts system ska du göra följande:

  • Välja brickor med nummer närmare 1 och 75 när du spelar korta specialspel.
  • Välja brickor med nummer som är nära medianen (38) när du spelar längre bingospel.